Ajtókitekintők

Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Az ajtókitekintő beszerelése

Az ajtókitekintők (más néven kukucskálók, vagy kémlelők) telepítése olyan felhasználóbarát műveletnek számít, amit komolyabb műszaki tapasztalatok nélkül is megoldhatunk. Gyakorlatilag alaptartozéka a mai bejárati ajtóknak, mivel az ajtó kinyitása nélkül, az otthonunk biztonságából is megnézhetjük, hogy ki áll az ajtó előtt. Így könnyebben megválogathatjuk, hogy kinek nyitunk ajtót, és kinek nem.

 

A hagyományos kukucskálók

Valószínűleg mindannyian találkoztunk már az alapnak számító, egyszerűbb ajtókitekintőkkel. Egyszerűen elhúzzuk a kukucskáló lencséjét eltakaró lemezt, belenézünk a csőbe, és már láthatjuk is, hogy ki áll a bejárati ajtónk előtt.

Szinte minden ajtó típusra alkalmazhatók, legyen az műanyagból, fémből, vagy fából készült ajtó. Természetesen a legtöbb biztonsági ajtón is találhatunk kémlelőt. Az ajtókitekintő beszerelése értelemszerűen szemmagasságban történik, mivel csak így tudjuk kényelmesen megfigyelni, hogy ki csengetett be hozzánk. A modernebb daraboknál már sokkal tisztább a kép, mint a régiek esetében. A régi ajtókitekintőkben ugyanis az évek elteltével egyre koszosabb lett a lencse, így csak homályosabb képet kaphatunk az ajtó mögött álló személyekről.

 

A digitális ajtókitekintők

Habár hagyományos ajtókitekintővel szinte mindenki rendelkezik, vannak már modernebb, fejlettebb digitális kitekintők is, amelyekkel már a teljes ajtó előtti felületet láthatjuk. Ilyen például az ABUS DTS 3214 is, amely sokkal szélesebb látószöget, és még rossz fényviszonyok közt is tiszta képet biztosít. A kitűnő képminőségnek köszönhetően ideális megoldást nyújthat az idősek vagy szemüvegesek számára, de még a gyermekes családokban is nagy segítséget lehet egy ilyen darab. Egy hagyományos kitekintőnél ugyanis a kisebb gyerekek egyszerűen nem elég magasak ahhoz, hogy elérjék a felnőttek szemmagasságára tervezett darabokat, a digitális ajtó kukucskálóknál viszont nem áll fenn ez a probléma. Továbbá a digitális kitekintő beszerelése sem számít nehéz műveletnek, bármelyik hagyományos kémlelő helyére könnyen telepíthetjük: egyszerűen ki kell csavarnunk, és a helyére beilleszteni az újat.

Szerkezetük leginkább egy fektetett okostelefonhoz hasonlítható, amit az ajtólapra szokás felszerelni. A kitekintést biztosító kamera elektromos vezetékkel van összekötve a digitális kémlelő belső részével, így tudjuk annak a képernyőjén kristálytisztán megfigyelni, hogy kik állnak a bejárati ajtónk előtt. 4 db AAA elemmel működik ez a kémlelő.

 

Nézzen szét bátran a Zárdepo hagyományos és digitális ajtókitekintői között!

Teljes leírás Kevesebb leírás