Azonos zárlatú rendszer, avagy Egykulcsos zárbetétetek

Nincs szükség nagy kulcscsomóra, nyisson ki minden zárat egy kulccsal!

Egykulcsos zárbetétek

Mit is jelent az azonos zárlatú rendszer vagy más néven egykulcsos zárbetétek?

Az azonos zárlatú rendszereknél minden zárbetétet, másodzárat, lakatot stb. ugyanazzal a kulccsal lehet működtetni pl. egy családi háznál ugyanazzal a kulccsal tudjuk kinyitni a bejárati ajtót, a kertkaput, a kazánházat, a pincét, a garázskapun a vésznyitó zárat, a tárolón lévő lakatot stb. Ennek a legnagyobb előnye, hogy csökkenthetjük a kulcscsomónk méretét és további kényelmi funkciója, hogy nem kell keresgélnünk a sok kulcs közül, hogy az adott zárat melyik kulccsal tudjuk kinyitni.

Az egykulcsos zárbetétek nincsenek előre legyártva, ezért a gyári zárbetéteket át kell szerelni, szaknyelven mondva át kell kódolni. Fontos tudni, hogy egykulcsos működtetés csak típusazonos zárbetétek esetében valósítható meg, tehát pl. egy ABUS D10PS zárbetét nem kerülhet egy Mul-T-Lock Integrator vagy egy ABUS Zolit 2000 zárbetéttel sem egykulcsos rendszerbe, csak ABUS D10PS-el. A másik fontos tudnivaló, hogy a teljes azonos zárlatú rendszerhez csak egy szett gyári kulcsot fog kapni, tehát annyit amennyi gyárilag egy zárbetéthez tartozik pl. ABUS Zolit 2000 estében 3 db-ot, Mul-T-Lock 7x7 Break Secure estében 5 db-ot stb., de természetesen plusz kulcsmásolás a zárrenszerhez is igényelhető akár a megrendeléssel egyidőben. 

Gyakran feltett kérdések az azonos zárlatú rendszerekről:

 

Gombos, vagy vészfunkciós zárbetétet is át tudnak alakítani egykulcsos működtetésűre?

Igen. Minden olyan zárbetétet, ahol a gombosra, vagy vészfunkciósra szerelés opció szerepel, vagy már gyárilag vészfunkciós, azokat is át lehet alakítani azonos zárlatúra is. Ennek igényét minden zárbetétnél a kosár gomb felett ki tudja választani.

 

Lakatot is rendelhetek egyforma kulcsos működtetéssel?

Igen. Azonos zárlatú zárbetét rendszert lehet lakattal sőt MUL-T-LOCK® Interactive+® zárrendszerenél még postaládazárral is bővíteni, így a lakatokat és a postaládát is tudja működtetni ugyanazzal a kulccsal. A lakatokra is vonatkozik, hogy egykulcsos működtetés csak típusazonos zárbetétek és lakatok esetében valósítható meg, tehát pl. egy Mul-T-Lock 7x7 lakat nem kerülhet egy Mul-T-Lock Integrator vagy egy ABUS Zolit 2000 zárbetéttel egykulcsos rendszerbe, csak Mul-T-Lock 7x7-el.

 

Ugyanolyan biztonságos marad a zárbetét és a lakat?

Igen. Egy átkódolt zárbetét vagy lakat minden biztonsági funkciója ugyanolyan marad, így vagyonvédelmi szempontból nincs jelentősége, hogy a zárbetétek egy vagy különböző kulccsal működtethetők. Egy átkódolt zárbetétet ugyanolyan nehéz feltörni, mint a típusazonos különböző kulcsokkal működtethető zárbetéteket.

 

Gyakran feltett kérdések a megrendeléssel kapcsolatban:

 

Bonyolult a megrendelés menete?

Nem. Ha csak zárbetétet vásárol, akkor az azonos zárlatú zárbetéteket megrendelheti a zárbetétek közvetlen termékoldalán úgy, hogy minden zárbetét kosárba helyezésekor kiválasztja az "Azonos zárlattal kérem opciót", de ezen kívül egy egyszerűsített felület is rendelkezésre áll, ahol az azonos zárlatú zárrendszerek könnyen összeállíthatók. Ezen a felületen a zárbetéteken kívül tud lakatot, körcilindert, postaládazárat is egykulcsos működtetéssel megrendelni. Természetesen a megrendeléssel együtt más termékeket is meg tud rendelni a webáruházban.

 

Korábban vásároltam egy Önök által forgalmazott típusú zárbetétet. Lehetséges ezzel is egykulcsos zárbetét rendszert kialakítani?

Igen. Azonos zárlatú zárbetét rendelése korábban megvásárolt zárbetétekhez is lehetséges a már meglévő a zárbetét kódkártyája szerint, ehhez viszont a termékoldalon a kódkártya fényképének feltöltése szükséges és "A feltöltött kódkártya szerint kérem" opció kiválasztása. Kódolt kulcsokkal rendelkező zárbetét (ABUS CT5) esetén a zárlatszám mezőbe kéjük a kódot beírni és "Zárlatot a megadott kód szerint kérem" opciót kiválasztani. A megrendelés ily módon még okostelefonról is roppant egyszerű.

 

Azonos zárlatú zárrendszerek