Kerékpárzárak

Az általunk forgalmazott kerékpárzárakat biztonsági szint szerint osztályozzuk egy 1-15-is terjedő skálán. A biztonsági szint minél magasabb, annál hatékonyabb védelmet nyújt különböző feltörési technikák ellen. A kerékpárzárakat nem csak kerékpárok lezárására használhatjuk, hanem számos típus alkalmas csónakok, rollerek, utánfutók, kerti gépek, kapuk, vagy akár hójáró járművek lezárásához.

Szeretné ugyanazzal a kulccsal működtetni a kerékpárzárat, amivel a bejárati ajtót? A közkedvelt ABUS Bordo 6000-es kerékpárzár már már azonos zárlatú rendszerben is rendelhető! Bővebb információ ITT»

Teljes leírás Kevesebb leírás
Sorrend:
Sorrend:

A kerékpár zárak biztonsági szintje

A Zárdepo webáruházban különböző védelmi szintet nyújtó Abus és Citadel hajtogatós és U alakú kerékpár zár közül is válogathat.

A közkedvelt márkák közül az olcsóbb kerékpár lakatok is képesek jó ár-érték arányt nyújtani, amikor kerékpárunk biztonságos megőrzéséről van szó. Nem véletlen esett a választásunk az említett Abus Bordohajtogatós zárakra, amelyek valódi áttörést hoztak a minőségi terméket létrehozó német gyártó számára. Ezenfelül különböző biztonsági láncokat és lakatokat is megtalál a kínálatunkban.

A széles kínálat mellett csapatunk rendszeres biciklizár akcióval is igyekszik kedveskedni, hogy mindenki számára elérhető biztonságot nyújthassunk. Ugyanakkor arra is érdemes figyelnünk, hogy a legolcsóbb lehetőségek nem mindig irányadóak: a sodrony- és kábelzárakat, illetve az acélperselyes görgős zárakat például csak másodlagos zárként érdemes használni!

Számon tartani, de még felsorolni sem könnyű az összes kerékpár zár típust, a piacon elképesztően nagy a választék belőlük. Azonban nem véletlen köthető a legtöbb lopás a kevesebb védelmet nyújtó kerékpár zárak feltöréséhez. Az előbbi példánál felsorolt kerékpár zárak inkább elrettentő szerepet töltenek be, de tartós, minőségi biztonsági szint nyújtására képtelenek. Ennek ellenére az olcsó ár miatt továbbra is sokan ragaszkodnak hozzájuk, de ezzel sajnos egy olyan ördögi körnek lesznek a foglyai, ahol újból számolniuk kell a lopás magas kockázatával, és egy sokkal nagyobb költséget képző veszteséggel. Még a kevésbé tapasztalt tolvajok is könnyen fel tudják törni ezeket a zárakat.

Ezzel szemben már pár ezer forintért be lehet szerezni egy alapszintű U alakú kerékpár zárat, amivel máris sokkal nagyobb védelmet tudunk biztosítani a járgányunknak.

 

Milyen kerékpár zárat vegyek?

A konkrét vásárlás előtt több szempontot is érdemes átgondolnunk, ezekkel le is szűkíthetjük a szóba jövő lehetőségeket. Nem egy egyszerű, mindennapi beszerzésről van szó, hiszen a megfelelő kerékpár zár kiválasztásával hosszú távon is biztosíthatjuk értékeink védelmét.

A kerékpár zár biztonság szintje kihagyhatatlan szempont. Ez nyilván meg fog látszani a zár árában is, de ahogyan erről korábban is írtunk, a piacon elérhető legolcsóbb kerékpár zárak kiválasztásával elég magas kockázatot vállalunk. Ha már az elején úgy állunk hozzá, hogy „úgysincs értelme drágábbat venni, ha olcsó is van”, akkor sajnos csak idő kérdése lehet, hogy a mi kerékpárunkat is elvigye valaki. Az említett spirál, kábel, és sodrony zárak esetében még maguk a gyártók is előre jelzik, hogy biztonsági szintjük igencsak alacsony, mivel egy hátizsákban is könnyen elrejthető, kisebb méretű csapszegvágóval is könnyen ketté lehet vágni őket 10 másodpercen belül. Pont ezért a kerékpár zár feltörésre fókuszáló tolvajok szinte mindig rendelkeznek ilyen eszközzel.

Amennyiben a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó kerékpár zárakat keressük, akkor az úgynevezett lamellás zárszerkezettel rendelkező darabok közül érdemes válogatnunk. Ezek a felfúrás, a maghúzás, illetve a finom- és kulcsütéses nyitás ellen is képesek védelmet nyújtani. Az Abustermékek közül pedig nem egy olyan zárat találhatunk, ami megfelel ezeknek a biztonsági szempontoknak.

Hasonlóan magas védelmi szintet tudnak nyújtani az U alakú kerékpár zárak és a biztonsági láncok. Még ha drágábbak is, még mindig kevesebb kiadást jelentenek, mint egy vadiúj kerékpárnak a megvétele. Ezek az extra erős védelmet nyújtó zárak jellemzően edzett acélból készülnek, ez is magyarázza azt, hogy a legtöbb esetben meg sem próbálkoznak ezeknek a feltörésével a tolvajok, vagy pedig hamar feladják. Természetesen nincs tökéletes zár, de egy akár több órát is igénylő, komoly felszerelést megkövetelő, nagy hangzavart és szikrákat okozó feltörést kevés tolvaj fog bevállalni.

Az átgondolandó szempontok közé tartozik a kerékpár otthon történő tárolásának kérdése is. Ilyenkor egy biztonságos zárbetét beszerzése az irányadó, ha nem az utcán kívánjuk tartani drága kerékpárunkat. Ehhez végig kell gondolni a zárbetét felhasználásának helyszínét, a védendő terület jellemzőit (raktár, iroda, lakás), illetve az egyéb védendő értéktárgyak mértékét is. Ugyanakkor azt is érdemes tisztázni, hogy tökéletes biztonságot semmilyen termék nem képes nyújtani. A lényeg, hogy olyan zárbetétet válasszunk kerékpárunk védelméhez, amely a bejárati ajtón a lehető legtöbb ideig képes megállni a helyét a betörési próbálkozások ellen. A Zárdepo-nál kapható biztonsági hengerzárbetétek az átlagosnál jóval magasabb védelmet képesek nyújtani, ami növeli a betörők lebukási kockázatát.

 

Nem csak a megfelelő biztonsági kerékpár lakat kiválasztása fontos

Amikor biciklivel közlekedünk, nem lehetünk abban mindig biztosak, hogy zárt és védett helyen hagyhatjuk a járgányunkat, amíg elvégezzük teendőinket. Ezért még ha egy Abushajtogatható lakatot is használunk, a megfelelő lakatolásra is figyelnünk kell: mindig ügyeljünk arra, hogy a hátsó kerék és a váz egyaránt rögzítve legyen egy fix ponthoz! Ugyanis ha csak a kerékpár első kerekét zárjuk le, akkor könnyen elvihetik a biciklink többi részét. Alacsony tárgyat sem érdemes választani lakatolásnál, mert akkor akár át is emelhetik a kerékpárt.

 

Teljes leírás Kevesebb leírás