Blog

Gyerek fiókzár: érdemes beruházni rá!

2024.01.28 15:58

Gyermekeink örömmel és hatalmas izgalommal szeretik kipakolni fiókjainkat. Miért olyan izgalmas ez számukra? Mert a felfedezés vágya minden kisgyermek nagy álma, vagyis a csecsemők és a kisgyermekek látva, tapintva, ízlelve és hallva tanulnak és tapasztalnak. Ameddig a fiókok ártatlan kipakolásáról van csak szó, addig nincs nagy gond, de sajnos vannak szekrények, fiókok, amelyekben gyógyszereket, takarítószereket, vágó eszközöket, szúrószerszámokat tartunk. De ezek a vegyszerek, eszközök veszélyesek lehetnek gyermekeink egészségére, ezért ezek a fiókok tabu tárgyát képezik. Ennek kivédése érdekében hatékony védelemre lesz szükségünk. A gyerek fiókzárral bezárhatjuk azokat a dolgainkat, amelyeket nem csak gyermekeink elől szeretnénk elzárni, például a gardróbban, az irodai szekrényben, hanem esetleg mások elől is. A biztonságos védelem érdekében válasszunk olyan gyerek fiókzárat, amelyek tartós anyagból készültek, mert csak ezek a zárak garantálják a több évig tartó védelmet.

Miért van szükség a gyerek fiókzárra? 

A fiókok kipakolása, lakásunk szobái pedig lakatlan szigetként való felfedezése, esetleg hálószobánk párnacsata helyszínné alakítása a felnőtté válás része. Ez még nagyobb kihívás akkor, ha mindez aközben történik, hogy otthon dolgozunk és nem tudunk minden pillanatban gyermekünkre figyelni. Ebben az esetben nincs más teendőnk, mint a zárdepo.hu webáruházban beszerezni a hatékony gyerek fiókzárakat. Az ABUS Junior termékcsalád biztonságos otthont kínál gyermekeinknek. Számunkra pedig lehetővé teszi, hogy nyugodtabban tudjunk a feladatunkra koncentrálni. 

 

A gyerek fiókzár megteremti a biztonságot otthonunkban

A szekrényekben, fiókokban vagy egyéb bútorokban gyakran tárolunk értékeket vagy más fontos dolgokat, amelyekhez nem szabad mindenkinek hozzáférnie. Sokunk mikor értékeink megőrzésére koncentrál, akkor a bejárati ajtóra helyezi a hangsúlyt. Ebben az esetben a betörők magát a bejárati ajtó zárját támadják, és brutálisan lépnek fel. Felfúrják, felfeszítik, tönkre teszik a zárat majd betörik az ajtót. De mi van akkor, ha apró kezek szeretnék kirámolni szekrényeinket, hogy felfedezzék azok tartalmát.  Mikor megszületik gyermekünk és elkezd mászni, akkor fogjuk igazán észrevenni, hogy mennyi tárolási lehetőségünk is van otthon. Higgyük el a gyerkőcök felfedezik az összeset. Mert egyetlen fiók vagy szekrényajtó sem lesz előttük biztonságban. Mikor kipakoltak, átnézték, hogy milyen kincseket is rejt a szekrény vagy a komód, nekünk nem marad más hátra, mint szépen rendezetten visszarakni mindent. Mindez addig fog megtörténni, míg be nem szerezzük a szükséges gyerek fiókzárat. Ezek a zárak nagyon praktikusak, hiszen gyermekünk ki sem tudja húzni a fiókot, ráadásul ezek a zárszerkezetek nagyon diszkrétek, kívülről nem is látszódnak, így szobánk, lakásunk megjelenését sem rontják. Bizonyos változatok csak mágneses kulccsal nyithatók. További előnyük ezeknek a fókzáraknak, hogy egyszerűen fel tudjuk őket helyezni oda, ahol szükségünk lesz rájuk. Akár ragasztóval vagy csavarral felrakhatjuk őket, még fúrnunk sem kell, vagyis a szekrény belsejét sem kell megbontanunk anélkül, hogy ezeket a nagyon hasznos gyerekzárakat üzembe nem helyeznénk. De milyen gyerek fiókzárat is válasszunk? 

 

Az apró kezek felfedező kalandjai ellen az univerzális gyerek fiókzárak nyújtanak hatékony védelmet 

Amennyiben gyermekeink kipakolják a szekrényekből, a fiókokból a törölközőket, a terítőket, a pulóvereket és egyebeket, az bosszantó, de semmi olyan nem történik, ami veszélyes lenne testi épségükre. De mi van akkor, ha olyan fiókban keresgélnek, amelyekben nem a ruháinkat, hanem a tisztítószereinket tartjuk, és még esetleg véletlenül meg is kóstolják őket. Abból hatalmas baj lehet, ezt megelőzendő óvintézkedéseket kell tennünk, és a fiókokat, szekrényeket a megfelelő védelemmel kell ellátnunk. A fiókzárakat egyszerűen ragasszuk fel bútorunkra, és kész.

 

A mágneses gyerek fiókzárral minden szekrény, komód zárva marad! 

A biztonság érdekében válasszunk mágneses gyerek fiókzárat. Mikor gyermekünk már kicsit nagyobb és már kezeit is ügyesen használja, akkor már lehet, hogy a hagyományos gyerek fiókzár már nem nyújt megfelelő védelmet. Egy egyszerű fiókzár mechanizmusa már nem jelent számára kihívást, és önállóan ki tudja nyitni. Természetesen ebben az esetben is szeretnénk gyermekeink elől távol tartani az éles eszközöket, amelyeket otthonunkban tárolunk, például késeket, ollókat. Ebben az esetben a mágneses gyerek fiókzár biztosítja a megfelelő védelmet. 

 

„Kíváncsi Fáncsik” elleni hatékony védelmet a láthatatlan gyerek fiókzár biztosítja! 

Minden gyermek szeret felfedező túrára indulni. A mi gyermekünk sem kivétel. Amennyiben nincs kedvünk állandóan mindent egyre feljebb pakolni, vagy folyamatosan átrendezni az egész lakásunk, akkor válasszuk a láthatatlan gyerek fiókzárat. Ez a zárszerkezet különösen alkalmas a szokásos ív alakú fogantyúkkal rendelkező szekrényajtók esetén. Ragasztás, csavarozás vagy fúrás nélkül rögzíthetjük őket. 

 

Mire ügyeljünk gyerek fiókzár vásárlásakor? 

Mikor értékeinket kell biztonságba helyeznünk, akkor nem mindig kell az illetéktelen behatolókra gondolnunk, hiszen, ha ők már bejutottak otthonunkba, akkor rutinosan keresik meg értékeinket. Ez ellen már csak egy módon tudunk védekezni, mégpedig úgy, ha azokat megfelelően elrejtjük, ezzel is időt nyerve annak, hogy csak egy bizonyos időt tölthetnek az adott helyszínen. Viszont ami a gyermekeink biztonságát illeti, ott elég, ha a fiókzárnak csak bizonyos erejű behatást kell megakadályoznia. Mivel az ilyen típusú zárakból elég széles a választék, ezért mindenképp ügyeljünk arra, hogy a bútorhoz és a biztonsághoz megfelelő modellt válasszuk. Legfontosabb, hogy megfelelően robusztus legyen, anélkül, hogy gyermekeink a zárat kinyitnák. Vannak olyan gyerek fiókzárak, amelyeket nagyon könnyű felszerelni, ezért nem igényelnek nagy erőfeszítést. Másokat azonban nem olyan egyszerű telepíteni, mert még be kell állítani őket, vagy sok alkatrészt kell összeszerelni. 

 

Válasszunk megbízható gyerek fiókzárat! 

De honnan tudjuk felismerni a megfelelő védelemmel rendelkező gyerekzárakat? Nem olyan egyszerű. Mivel a gyártók a gyerek fiókzárak esetén nagyon eltérő szabványokra támaszkodnak. Ne feledjük, ebben az esetben, amikor a gyermekeink egészségéről van szó, nem kísérletezhetünk. Válasszunk olyan rendszert, ha lehet minden bútorhoz különböző zárat, amely hatékony biztonságot garantál. Ebben az esetben az ismert márkák azok, amelyek ezt garantálni tudják, hiszen ők rendelkeznek olyan laboratóriumokkal, tesztközpontokkal, ahol tökéletesre tudják fejleszteni ezeket a zárszerkezeteket. Javasoljuk, hogy gyermekeink egészsége, testi épsége érdekében ezekben ez esetben tartózkodjunk az olcsó változatok beszerzésétől.