Blog

ABUS ablakzár vélemények - mivel magyarázható a márka népszerűsége?

2024.06.06 05:18

Nem véletlen, hogy az ABUS ablakzár véleményeket olvasva rengeteg pozitív értékelést találhatunk. Amint a betörő észreveszi, hogy az ablak betörése zajjal jár vagy több időt vesz igénybe, mint amennyi idő alatt gyorsan köddé tud válni, akkor továbbáll. Ennek megakadályozása érdekében szükségünk lesz megfelelő ablakzárakra.

 

A ZárDepo következő cikkében összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a minőségi ablakzárakkal kapcsolatban!



A biztonságos ablakzár fontossága

Lakásunk, családi házunk akkor lesz biztonságban, ha megfelelő ablak- vagy ajtózárakkal rendelkezünk. Mert csak ezekkel a biztonságtechnikai eszközökkel tudjuk megvédeni otthonunkat a betörőktől.

 

Amennyiben erre nem ügyelünk akkor az ablakon történő betörés kevesebb, mint 30 másodpercet vesz igénybe, vagyis, ha nem védjük megfelelően lakásunkat, családi házunkat ablakzárakkal, akkor nagyon megkönnyítjük a bűnözők dolgát.

 

Ráadásul a meleg nyári napokon a betörőknek még könnyebb dolguk van. Nyitott, vagy bukóra állított ablakon még könnyebben be tudnak jutni otthonunkba. 

 

Sokunk ilyenkor felteszi magának a kérdést, hogy hogyan védje meg értékeit a bűnözőkkel szemben? 

És ha már ablakzár, akkor rögtön felmerül a másik fontos kérdés: Milyen megoldást válasszunk? Mely márka nyújtja a megfelelő biztonságot? Ebben az esetben nem szabad spórolnunk, és érdemes az egyik legjobb márkát választanunk, amely már bizonyított és több tízéves tapasztalattal rendelkezik: Ez pedig az ABUS márka!  

 

Hogyan lett az ABUS a világ egyik legelismertebb ablakzár gyártó vállalata? 

1924-ben kezdődött minden, egy Volmarstein nevű kisvárosban. August Bremicker és fiai családi vállalkozásként, kovácsműhelyt működtettek, ahol is elkezdtek lakatokat fejleszteni és gyártani. Mivel a környéken számos kovácsműhely működött ezért számukra csak a legjobb, legerősebb lakat gyártása jöhetett szóba. A maximális odafigyelés, a tökéletes minőség azóta is a vállalat ismérve.

 

August Bremicker és fiai azonban olyan sikeresek voltak, hogy a vállalat hamarosan 300 alkalmazottat foglalkoztatott. Ennek köszönhetően 5 évvel később megvásárolták a ma is működő gyártóüzemüket. Tehát az egyik legnagyobb érv amellett, hogy miért vásároljunk ABUS ablakzárat, az az, hogy ezekben a biztonságtechnikai eszközökben összesen 100 év tapasztalat rejlik. Ezt azért sok zár vagy lakat nem mondhatja el magáról, már, ha beszélni tudnának. 

 

Milyen ABUS ablakzárakat érdemes felszerelnünk? 

Biztonságtechnikailag az ablakok otthonunk gyenge pontjait jelentik. Ezért amennyiben nem rendelkezünk megfelelő ablakvédelemmel, az ablakzárak utólagos felszerelése szükségeltetik. 

 

Ebben az esetben választhatunk a zároldali vasalatok felhelyezése és a zsanéroldali szerelvények beszerelése között. Amennyiben szükségét érezzük kombinálhatjuk a kettőt egymással. De ekkor merül fel bennünk a következő kérdés: Mennyi ablakzár az elegendő? Az ABUS azt vallja, hogy méterenként érdemes egy biztonsági ablakzárat felszerelnünk, mert az ablakzárak olyan mechanikus zárak, amelyek növelik ezeknek a nyílászáróknak a stabilitását. 

 

Az ablakzárak különböző formákban és változatokban állnak rendelkezésünkre. Az ABUS kínálatából választhatunk:

  • zárható ablakkilincset
  • kétszárnyú ablakhoz ablakzárat
  • számkombinációs zárat
  • rúdzárat 
  • másodlagos ablakvédelmet

 

Ezek a zárak mind azt a célt szolgálják, hogy megnehezítsék a betörők dolgát, vagy akár teljesen megakadályozzák azt. Ezen a ponton érdemes megállni egy pillanatra és kikérni egy szakember véleményét, hogy ő miért választana ABUS ablakzárat. Ebben az esetben többször elhangzik az a vélemény, hogy többek között azért, mert az ABUS márkájú ablakzárak egyes típusai könnyedén ellenállnak akár egy tonna nyomóerőnek is. Ez azért nyomós érv! 

 

Az ABUS ablakzárak esetén miért fontos a Made in Germany megjelölés feltüntetése? 

A Made in Germany logó 134 éves. 1887-ben kényszerből vezették be a német kovácsok. Milyen érdekes, hogy ebben a történetben is kovácsokról van szó. Egészen addig angol földön „Sheffield made” jelöléssel árulták termékeiket, annak tudatában, hogy ezáltal nagyobb bizalom lesz a termékeik iránt. De a britek szerették volna megvédeni saját piacukat, ezért kötelezték a német kovácsokat, hogy tüntessék fel azokon a származási helyet. 

 

Azonban mivel a német kovácsok már akkor is híresek voltak a minőségi kovácsolt termékeikről, ezért a Made in Germany megjelölés hamar a kiváló minőségű termékek szinonimája lett. Napjainkban sok olyan vállalat van Németországban, aki pont azért nem költöztette el más országba a gyártóüzemét, hogy továbbra is használhassa ezt a logót. Ez is egy indok amellett, és sokan fel is hozzák ezt véleményükben, mikor az ABUS ablakzárak mellett érvelnek. 

 

ABUS ablakzár vélemények lakberendezőktől: a nyílászárókkal színben tökéletesen harmonizálnak!

Napjainkban nagyon fontos, hogy otthonunk legapróbb részletei is harmonizáljanak egymással. Ezért manapság már nemcsak az fontos, hogy az ablakzár könnyen kezelhető legyen, hanem az is, hogy az színben és anyagában illeszkedjen ablakunkhoz. 

 

Leggyakrabban fehér nyílászárókat választunk újonnan épült, vagy felújított otthonunkhoz. Ebben az esetben a fehér ABUS ablakzár a megfelelő választás. Amennyiben fából készültek ablakaink, akkor a barna színű ablakzár a tökéletes döntés alapja. Az ABUS széles színpalettával rendelkezik, ezért a lakberendezők egyik kedvelt márkája az ABUS. 

 

ABUS ablakzár vélemények családosoktól: a számkódos ABUS ablakzár az egyik legjobb megoldás!

Mivel gyermekeink olyanok, mint a pókember, ezért ahogy felcseperednek, nekünk is különböző biztonsági intézkedéseket kell eszközölnünk. De ebben az esetben nem az a cél, hogy a bejutást akadályozzuk meg, hanem azt, hogy gyermekeink felügyelet nélkül használják lakásunk, családi házunk nyílászáróit. 

 

Ezért a számkódos ablakzár az egyik legjobb megoldás. 

 

Ezen biztonságtechnikai eszköz kifejlesztésében és gyártásában is élen jár az ABUS. Számos ilyen típusú ablakzárat kínálnak. Használatuk azért is előnyös, mert gyermekeink nem tudják egy egyszerű mozdulattal kinyitni azokat, hanem három szám kell ahhoz, hogy megvédjük ablakainkat attól, hogy gyermekeink véletlenül kinyissák azt. Hiszen a zár használata kulcs nélkül történik. Használatához a zárdobozát az ablakszárnyra, a zárólemezét pedig annak keretére kell felszerelnünk.

 

ABUS ablakzár vélemények biztonságtechnikai szakemberektől: az ABUS rúdzár kellő biztonságot nyújt!

A rúdzár az ABUS ablakzárak egyik speciális változata. A rúdzár kétpontos zárással és akár riasztó funkcióval is rendelkezik, hogy a nyílászáróink mindig biztonságban legyenek. Ráadásul keskeny kialakításuknak köszönhetően nagyon széles körben használhatók. Ezen tulajdonság révén, szinte mindegyik ablakhoz, teraszajtóhoz alkalmazhatók. 

 

A biztonságtechnikai szakemberek azért is nyilatkoznak pozitívan az ABUS ablakzárak széles választékáról, mert akár alumíniumból, fából vagy műanyagból készült ablakokra is könnyen felszerelhetők. Pont ez az az ablakzár, amely könnyedén ellenáll az egy tonnás erőbehatásnak. Az ABUS a zárszerkezethez kettő kulcsot biztosít. Sőt, ha riasztót is rögzítünk hozzá, akkor behatolás esetén 110 decibeles hangon szólal meg. Ez együttesen olyan védelmet biztosít otthonunknak, ami garantáltan elriasztja a bűnözőket. 

 

ABUS ablakzárak a ZárDeponál

Válogasson bátran a ZárDepo kínálatában található ABUS ablakzárak közül!