Motorzárak

Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Láncos motorlakatok és motor féktárcsazárak

A Zárdepo webáruházában leginkább Abus motorzárakat találhat: ez a német gyártó már 1924 óta foglalkozik minőségi biztonsági megoldásokkal. Amennyiben egy Abus motorlakatot vagy féktárcsazárat választ biztos lehet abban, hogy az egyik legjobb lehetőséget ragadta meg.

Nem érdemes pont ezen a részén spórolni a motor vásárlásnak. Mivel bőven el tudja érni a milliós nagyságrendet maga a jármű (a plusz felszerelésről nem is beszélve), ajánlatos olyan biztonsági megoldást választani, ami tényleg meg is tudja védeni a motorunkat vagy robogónkat a lopási kísérletektől. Sokan ezért néha egyszerre használnak féktárcsazárat és motorláncot.

A motor féktárcsazárak legnagyobb előnyei, hogy könnyen hordozhatók, és ahhoz képest, hogy milyen biztonsági szintet tudnak nyújtani egy nagy értékű motornak, egész olcsók is. A Zárdepo webáruházában biztonsági szint szerint is osztályoztuk a nálunk kapható Abus motorzárakat, 1-20-ig skálázva. Minden termék mellett meg fogja találni ezt a számot, így minden vásárlónk saját biztonsági igényeihez mérten válogathat majd kínálatunkból. Már a 4-es szintű, olcsó motorzárak is képesek minőségi védelmet nyújtani, 13-as szintnél pedig már a komolyabb, Abus riasztós féktárcsazárak közül is válogathatunk.

Amennyiben még ennél is több biztonságra vágyik, 18-as szintjével az Abus GRANIT Detecto X-plus 8077 motor féktárcsazárnál alig ha lehet jobbat találni. A német gyártó eddigi legszofisztikáltabb, és egyben legmasszívabb darabja. Még abban a ritka esetben is, hogyha egy tolvaj el tudná távolítani, szinte lehetetlen ezt feltűnés nélkül megtenni a 100 decibeles riasztónak köszönhetően. Gondoljunk csak bele, hogy ez mennyire hangos: az emberi fül fájdalom küszöbe 20 decibel! Ráadásul egy mozgásérzékelős riasztóról van szó, ami akár lezárt, akár felszerelt, akár élesített állapotban megszólal, ha a motor vagy robogót valaki el próbálja távolítani kitámasztott pozíciójából. Tehát a motor féktárcsazár levételen nélkül semmiképp nem tud elindulni. Az X-Plus motozár pedig a finomnyitás és a felfúrás ellen is tud védelmet biztosítani. Szinte egyszerűbb lenne leszerelni a motor kerekét mint ezt az Abus féktárcsazárat eltávolítani, de még akkor is megszólalna a riasztó.

Magasabb értékű motor esetében – ami tolvajok figyelmét is jobban felkelti - nem ajánlatos „csak” féktárcsazárat vagy motorláncot használni, a lehető legmagasabb biztonsági szint eléréséhez mindkettőnek az alkalmazását ajánljuk. Robogók esetében különösen fontos motor láncos lakatot is használni, mert egy robogót sokkal könnyebben el tudnak vinni egy kisebb furgonban is.