Motorzárak

Kínálatunkban szereplő motorzárakat biztonsági szint szerint osztályozzuk egy 1-20-is terjedő skálán. Minél magasabb a biztonsági szint, annál hatékonyabb védelmet nyújt különböző feltörési technikák ellen. Számos típusú motorzár más célra is alkalmazható, mivel csónakok, rollerek, utánfutók, kerti gépek, kapuk, vagy akár hójáró járművek lezárásához is használható.

Teljes leírás Kevesebb leírás
Sorrend:
Sorrend:

Láncos motorlakatok és motor féktárcsazárak

A Zárdepo webáruházában leginkább Abus motorzárakat találhat: ez a német gyártó már 1924 óta foglalkozik minőségi biztonsági megoldásokkal. Amennyiben egy Abus motorlakatot vagy féktárcsazárat választ biztos lehet abban, hogy az egyik legjobb lehetőséget ragadta meg.

Nem érdemes pont ezen a részén spórolni a motor vásárlásnak. Mivel bőven el tudja érni a milliós nagyságrendet maga a jármű (a plusz felszerelésről nem is beszélve), ajánlatos olyan biztonsági megoldást választani, ami tényleg meg is tudja védeni a motorunkat vagy robogónkat a lopási kísérletektől. Sokan ezért néha egyszerre használnak féktárcsazárat és motorláncot.

A motor féktárcsazárak legnagyobb előnyei, hogy könnyen hordozhatók, és ahhoz képest, hogy milyen biztonsági szintet tudnak nyújtani egy nagy értékű motornak, egész olcsók is. A Zárdepo webáruházában biztonsági szint szerint is osztályoztuk a nálunk kapható Abus motorzárakat, 1-20-ig skálázva. Minden termék mellett meg fogja találni ezt a számot, így minden vásárlónk saját biztonsági igényeihez mérten válogathat majd kínálatunkból. Már a 4-es szintű, olcsó motorzárak is képesek minőségi védelmet nyújtani, 13-as szintnél pedig már a komolyabb, Abus riasztós féktárcsazárak közül is válogathatunk.

Amennyiben még ennél is több biztonságra vágyik, 18-as szintjével az Abus GRANIT Detecto X-plus 8077 motor féktárcsazárnál alig ha lehet jobbat találni. A német gyártó eddigi legszofisztikáltabb, és egyben legmasszívabb darabja. Még abban a ritka esetben is, hogyha egy tolvaj el tudná távolítani, szinte lehetetlen ezt feltűnés nélkül megtenni a 100 decibeles riasztónak köszönhetően. Gondoljunk csak bele, hogy ez mennyire hangos: az emberi fül fájdalom küszöbe 20 decibel! Ráadásul egy mozgásérzékelős riasztóról van szó, ami akár lezárt, akár felszerelt, akár élesített állapotban megszólal, ha a motor vagy robogót valaki el próbálja távolítani kitámasztott pozíciójából. Tehát a motor féktárcsazár levételen nélkül semmiképp nem tud elindulni. Az X-Plus motozár pedig a finomnyitás és a felfúrás ellen is tud védelmet biztosítani. Szinte egyszerűbb lenne leszerelni a motor kerekét mint ezt az Abus féktárcsazárat eltávolítani, de még akkor is megszólalna a riasztó.

Magasabb értékű motor esetében – ami tolvajok figyelmét is jobban felkelti - nem ajánlatos „csak” féktárcsazárat vagy motorláncot használni, a lehető legmagasabb biztonsági szint eléréséhez mindkettőnek az alkalmazását ajánljuk. Robogók esetében különösen fontos motor láncos lakatot is használni, mert egy robogót sokkal könnyebben el tudnak vinni egy kisebb furgonban is.

Teljes leírás Kevesebb leírás