Széfek

Az otthoni ékszerek és a készpénz a legtöbb esetben a betörők legelső célpontja, ha esetleg bejutottak lakásunkba/irodánkba. Ezek védelmét érdemes biztosítani egy speciális széffel. Webáruházunk kínálatában a neves német gyártó a Burg Wachter és az olasz Technomax széfeket találja meg, de kisebb választékban más széfgyártó cégek termékeivel is találkozhat. Ha nincs elképzelése és segítségre van szüksége a megfelelő széf kiválsztásához olvassa el széf vásárlási segédelünket!

Széf vásárlási segédlet:


A széf készpénz, dokumentumok, értékpapírok, értéktárgyak, okmányok, üzleti könyvek védelmére szolgáló acél alapanyagú biztonsági zárszerkezettel szerelt szekrény. Olyan értékek biztonságos védelmére és tárolására szolgálnak, amiket elsősorban a magas eltulajdonítás veszélye fenyeget. Kínálatunkban elsősorban otthoni és irodai felhasználásra ajánlott bútorszéfeket és faliszéfeket forgalmazunk, melyek a piac legjobb legjobb ár/érték arányú termékei közé sorolhatók.

 

Széf vásárlása előtt négy legfontosabb kérdést kell eldönteni.

 

Kulcsos vagy elektronikus zárszerkezetű széfet szeretne?

Webáruházunk kínálatában a legtöbb széf típus kulcsos, vagy elektronikus zárral van ellátva, de bizonyos típusok kombinált zárasok. A kulcsos változatok előnye, hogy árban kedvezőbbek mint a számkombinációs zárral ellátott széfek, hátrányuk, hogy a kulcs őrzéséről gondoskodni kell és használatuk valamelyest kényelmetlenebb mint a digitális zárral ellátott változatok.
A számkombinációs széfek előnye, hogy használatuk kényelmesebb, mint a kulcsos széfeké, továbbá nem kell félnünk a kulcs elvesztésétől, mivel egy tetszőlegesen beállított számkombináció megadásával lehet kinyitni. Hátrányuk, hogy valamivel drágábbak, mivel az előállításuk is költségesebb a kulcsos széfekhez képest.

 

Fali vagy bútorszéfet szeretne?

A faliszéfek egyik nagy előnye, hogy a benne őrzött érékeket sokkal diszkrétebben és rejtettebben lehet tárolni, mivel falba van beépítve, ezáltal nem foglal helyet és könnyebben elrejtető pl. egy fali kép mögé. A másik nagy előny, hogyha esetleg el akarják tulajdonítani a benne őrzött értékkel együtt, akkor a tolvajnak ezzel lesz a legnehezebb dolga, mivel nagyon nehéz és időigényes kibontani és csak nagyon nagy zajkeltéssel lehetséges. Hátrányuk, hogy a szakszerű telepítés nem mindenhova oldható meg és jelentősen több munkával jár. További hátrány, hogy a beépítés után egy esetleges költözés esetén már nem mobilizálhatók.

A bútorszéfek előnye, hogy nem kell a falba vagy padlóba beépíteni ezáltal egyszerűbb és költséghatékonyabb a telepítés és ha elköltözünk akkor nem kell új széfet vennünk, mivel magunkkal is vihetjük. Hátrányuk, hogy nem rejthetők olyan jól el mint a faliszéfek és nem olyan helytakarékosak.


Mekkora legyen a széf mérete?

Erre kérdésre sokszor nem helyeznek a vásárlók elég hangsúlyt, és a lehető legkisebb széf vásárlása mellett döntenek, aztán később derül ki, egyre több értéket szeretnének benne tárolni, de már nem fér el a széfben. Ezért javasoljuk hogy ezt a kérdést is jól gondolja át.

 

Mekkora Mabisz értékhatárú széfet szeretne?

Szakszerű rögzítés vagy beépítés esetén a széfben őrzött értékekre biztosítás köthető.

A minősített értéktároló széfek, adott MABISZ feltörési ellenállási, biztonsági kategóriába vannak sorolva. A kategória besorolás azt jelenti, hogy a széfhez milyen kockázatvállalási értékhatár tartozik. A besorolási kategórát a széfek részletes adatainál megtekintheti.


Segédlet bútorszéf telepítéséhez:

A széf rögzítésének előírásai:
A biztosítók előírásai szerint a szabadon álló széfek telepítésénél 500kg feszítőerőnek ellenálló módon kell rögzíteni az alábbi Mabisz kategóriák esetében: A, AA, S1, B, S2, C és D. Riasztórendszerbe való nyitásérzékelő és fúrásérzékelő bekötése esetén, a Mabisz A–D-ig kategóriába tartozó széfek értékbiztosítási határa megduplázódik. A biztosítás részletes feltételeiről, valamint, hogy mely értékekre vállalnak biztosítást érdeklődjön a biztosítótársaságnál.

Hova érdemes rögzíteni széfet?
A megfelelő hely kiválasztásánál a fontos, hogy a széfet épületszerkezeti tartóelemhez csatlakozva kell rögzíteni, tehát lehetőség szerint betonhoz, mivel ilyen módon történő rögzítéssel lehet a legnagyobb szakítószilárdságot elérni. További fontos szempont a hely megválasztásánál, hogy a széfet ne csak egy, hanem két irányba tudjuk rögzíteni, mivel így nem csak húzóerő, hanem nyíró hatás is terheli a rögzítő dübeleket, ezáltal a széf jóval nagyobb feszítőerőnek ellenáll. Tehát az elsődleges szempont mindig a legbiztonságosabb rögzítés legyen, de ne feledkezzünk meg a kényelemről sem, így lehetőség szerint oda helyezzük a széfet, ahol a értékek ki-és behelyezése a mindennapos használat során nem jár kényelmetlenséggel.

A széf rögzítése:
Elsőként válasszuk ki a legmegfelelőbb rögzítő anyagokat a biztosítók által előírt szakítószilárdságnak ellenálló csavarokat, dübeleket vagy betoncsavarokat. Lehetőség szerint a széfen előkészített furatok átmérője alapján a lehető legerősebb/legvastagabb csavarokkal vagy dübelekkel rögzítsük. Ha megvannak az alapanyagok, akkor helyezze el a széfet a kívánt helyére, ezután egy ceruzával jelölje ki a széf széleit, hogy a fúrást követően pontosan vissza tudja helyezni a végleges helyére. Nyissa ki a széfet, majd a belső oldal felől rajzolja be furatok helyét a tartószerkezeten. Helyezze arrébb a széfet, hogy a fúrást kényelmesen el tudja végezni, majd fúrja ki a rögzítő dübelek helyét. A furatok belsejében keletkezett port a legellenállóbb rögzítés érdekében porszívóval szívja ki. Amennyiben a széfet műanyag dübellel rögzíti, akkor helyezze a dübeleket a furatokba, majd ezután helyezze a széfet a végleges helyére az előzetes jelölések alapján, majd a megfelelő szerszám segítségével a széf belső oldala felől hajtsa be a csavart/betoncsavart.

Teljes leírás Kevesebb leírás
Sorrend:
Sorrend: