Bútorzárak

Bútorzárakról röviden

Zár szaküzletünk számos hazai és külföldi gyártó bútorzárait tudja nyújtani mind a bútor alkatrészt keresők számára, pl. asztalosok, lakatosok stb. Kínálatunkban többek között megtalálhatók különböző üvegajtó zárak és többféle cilinderes és tollas kulcsos zárral rendelkező bútorzárak és fémbútorzárak is. Mivel nem csak bútorokban lehet találni ilyen zárat, rengeteg vásárlói igényre tudunk megoldást biztosítani, legyen szó bármilyen szekrény, postaláda vagy akár pénzkazetta zárról. 

Mit nevezünk bútorzárnak?

Minden olyan zár, amely (öltöző) szekrényeket és fiókokat - azaz bútorokat - képes zárni bútorzárnak nevezhető. Ebbe a kategóriába sorolhatjuk a postaládák, a központi fiókok, és a pénzkazetták zárjait is, de ezen felül még a toló- és üvegajtós szerkezetek is bútorzárral működnek.

 

Rászegezős bútorzárak

  • Normál kulcsos bútorzárak. Mindennapi szekrények és fiókok zárásához. Főleg háztartásokban használatosak, különösebb biztonsági elemekkel nem rendelkeznek.

Kialakításuknak köszönhetően könnyen meg lehet szerelni őket rövid időn belül is, mert a kulcsnyíláson kívül semmi mást nem kell kifúrni az adott bútorból. Ezek után pedig csak fel kell csavaroznunk a bútorzárat a felületre.

 

  • Hengerzárbetétes bútorzárak. Tulajdonképpen az előző bútorzárnak a biztonságosabb változata. Ugyanolyan gyorsan és egyszerűen szerelhető, de mivel több kulcsvariációval képes működni, ezért sokkal magasabb biztonsági szintet is tud nyújtani a normál kulcsos „kistestvéréhez” képest.

 

Rászegezős bútorrúdzárak

 

  • Normál kulcsos bútorrúdzár. Olyan rászegzős bútorzár, amely az egyszerű szekrényeken kívül villanyóraszekrények zárására alkalmas. Amikor elforgatjuk a kulcsot, a zárhoz kapcsolt rúdszerkezet két irányban kitolva záródik. Innen ered ennek a bútorzárnak az elnevezése.

 

  • Hengerzárbetétes bútorrúdzár. Akárcsak az előző párosnál, ez hengeres bútorzár sokkal nagyobb biztonságot képes nyújtani a normál kulcsos kivitelezéshez képest. Öltözőszekrényeknél és iratszekrényeknél szokás használni.

 

Bevésős bútorzár

Kevés választékkal rendelkező normál kulcsos bútorzár, ugyanis a régebbi típusú bútorok működnek ilyen zárral. Szerelése precíz és igényes munkát követel, mivel az adott bútor szerkezetében kell kialakítani egy olyan üreget, amely alkalmas a bútorzár befogadására.

 

Forgórudas bútorzár

Magas szekrényajtó esetén az egyik legjobb megoldás, amit választhatunk, ugyanis - a kampós záróelemeknek hála - a nagyobb méretből adódó illesztési ingadozásokat könnyen átvészeli. Normál kulcsos és hengerzárbetétes kialakítást is választhatunk.

 

Fémbútorzár

A postaládák és más fémes bútorok bevett zárja. Széles felhasználási területének köszönhetően több méretben és óriási választékban kapható. A zár körüli anyacsavarral, vagy az oldalt található rugólemezzel is megoldható a rögzítése. Az utóbbi változatát pénzkazettáknál is szokták alkalmazni, az anyacsavaros rögzítést pedig az öltözőszekrényeknél érdemes használni.

Megbízhatóságuknak köszönhetően ipari körülmények közt is megállják a helyüket, akár játék automatákban, vagy csőkulcsos fémbútorzárral működő kéményekben.

 

Vitrinzár

Az egymás mögött oldalra eltolható, üveglappal készített vitrinzárakon kívül az üvegajtós bútorokhoz is találhatunk ilyen zárat.

 

Redőnyzár

Két beakadós horoggal záródó bútorzár. A legtöbb esetben a redőnyszerkezetű bútorajtók zárásához használják, de tolóajtós bútorok esetén is remek választás.

 

Központi fiókzárként működő bútorzár

A többfiókos iratszekrényeknél az összes fiókot egyszerre nyithatjuk ki, illetve zárhatjuk be a kulcs elforgatásával.

Teljes leírás Kevesebb leírás