Tolózárak

Sorrend:
Sorrend:

A tolózárak fajtái

Zár szaküzletünkben más zártípusokkal együttvéve tolózárakat is találhat. Felhasználásuktól függően többek között bútortolózárak, épület tolózárak, és bajonett tolózárak közül is válogathat. Az emberi történelem során az első zárszerkezetek közt szerepeltek a tolózárak, és működésük még manapság is ugyanolyan megbízható. Ráadásul rendkívül felhasználóbarát záraknak számítanak.

A Zárdepo webáruházában a következő tolózár fajtákkal találkozhat:

  • Bútortolózárak
  • Átvetős tolózárak
  • Lakatolható tolózárak
  • Egyenes és hajlított épülettolózárak
  • Egyenes és hajlított bajonett tolózárak
  • Egyéb kiegészítők és tartozékok tolózárakhoz

 

Miért érdemes tolózárat használni?

Amikor értékeink védelméről van szó, nem feltétlen tolózárra gondolunk először, mivel már túl „egyszerűnek” tűnnek más, modernebb zárszerkezetekhez képest. Pedig egyáltalán nem számítanak mezei daraboknak, sőt, az egyszerűség a legnagyobb előnyük: kész lehetetlenség roncsolás nélkül átjutni egy tolózáron. Mivel a roncsolás igencsak nagy hangzavarral jár, ezért ritka az a betörő, aki vállalná ennek a műveletnek a kockázatát. Elég, ha csak belegondolunk, hogy mekkora fizikai erőt kéne kifejteni az ajtóra ahhoz, hogy a tolózárat rögzítő csavarok mind kiszakadjanak. Ez se nem csendes, se nem rövid folyamat, és nagy valószínűséggel az egész környék figyelmét is felkeltené.

Természetesen ettől még nem létezik tökéletes zár, és valóban nem helyettesítheti a profibb cilinder- vagy hengerzárbetéteket. Ugyanakkor ár-érték arány szempontjából a legjobb zárak közé tartoznak a tolózárak, ráadásul sokszor olcsóbbak is más zárakhoz képest. Rendkívül hasznos biztonsági kiegészítés lehet, amit még lakatolható verzióban is beszerezhetünk.

Napjainkban is sok helyen használják ezeket a zárakat. A tolózárakkal mérettől függően sok olyan élethelyzetben találkozhatunk, ahol nem szívesen használnak az emberek kulcsot. Talán a legjobb példa erre egy WC ajtó lehet: ha más helyen nem is, de mellékhelyiségen szinte mindenki látott már tolatózárat.

Az értékek megóvásán kívül az ajtók helyhez rögzítésében is szerepet kapnak a tolózárak. Ilyen a klasszikusnak számító garázsajtó is. Egyszerű használatuk és logikájuk miatt is alkalmazzák ezeket a zárakat.

Bútortolózárakra is sok példát találhatunk, akár saját otthonunkban is. Ezeket a zárakat csak egy oldalról lehet nyitni és zárni, ezért inkább akkor szokták őket használni az emberek, amikor például bezárják a bejárati ajtót éjszakára. Szaküzletünkben egyenes, hajlított, és lakatolható bútor tolózárakat is találhat.

Teljes leírás Kevesebb leírás