Ajtócsukó, ajtóbehúzó

Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Ajtócsukók és ajtóbehúzók működése

Webáruházunkban az AbusBranoS.I.B.Dorma, és Geze ajtócsukók és ajtóbehúzók széles kínálatát találhatja meg, ráadásul a felsoroltak különféle ajtó méretekhez igazítva és különböző színekben is kaphatók. Gyártótól függően, az ajtócsukó testhez tartozó kar azzal együtt, annak tartozékaként is beszerezhető. Más esetekben külön kell megvásárolnunk ezt az alkatrészt.

Az ajtócsukók, ajtóbehúzók fő feladata a nyitva hagyott ajtó becsukása és az ajtó folyamatos zárva tartása, rengetegen keresik fel ezeket a termékeket olajfék szerepük miatt, mivel képesek halkan bezárni az ajtót egy gyakran huzatos helységben elkerülve ezzel a hangos ajtóbecspódást.

Tapasztalataink alapján az átlagos felhasználási körülményekhez igazítottuk kínálatunkat, ezért szinte minden ajtótípushoz megtalálhatja azt ajtóbehúzót, amit keres. Legyen szó műanyag, vas, vagy alumínium ajtóról, minden típusra létezik egy optimálisan felszerelhető ajtócsukó az ajtó súlyától függően. Ráadásul az olajfékek ugyanolyan hatékonyan telepíthetők az ajtó külső vagy belső részére, és még annak sem kell befolyásolnia a választásunkat, hogy balos vagy jobbos az ajtónk nyitásiránya.

Színválaszték szempontjából a Dorma ajtóbehúzók képesek a legtöbb alternatívát nyújtani: választhatunk közülük ezüst, fehér, vagy akár barna színűt is. Amennyiben más márkájú ajtócsukót választana, azokat szinte bármilyen színkörnyezetbe illő ezüst színben találhatja meg.

Színtől és márkától függetlenül bármelyik ajtóbehúzó mellett is dönt, a csomagolásban - a rögzítőkar mellett - minden olyan csavart meg fog találni, ami a felszereléshez szükséges. A telepítésnél viszont fokozottan figyelnie kell majd a szakszerű beállításra, ugyanis csak így várhatja el, hogy rendeltetésszerűen, hosszú távon is hatékonyan működjön az ajtócsukó. Természetesen ehhez a megfelelő útmutatás sem maradhat el: a felszerelésben segítségére lesz a minden ajtóbehúzóhoz mellékelt 1:1 arányú szerelési rajz. Így különösebb tapasztalat nélkül is megoldhatja a telepítést.

A felszerelésnél még a beszabályozásra figyeljen, ez a legtöbb esetben az ajtócsukó működésének két szakaszára vonatkozik. Eszerint külön szabályozható az ajtóbehúzó 15-90°-os szögig végbemenő behúzási szakasza, és a végbehúzási szakasz is. Ez utóbbi ajtó bezáródásának végső centiméterein vezérli a folyamatot.