Lakat, lakatpánt, lánc

Tudta? A webáruházunkban kapható legtöbb lakat plusz kulcsmásolással együtt is megrendelhető!

Sok esetben valamilyen helyiséget manuálisan, külső eszközzel kell lezárnunk. Olyan helyeken ahol a hagyományos zárak beszerelése nem lehetséges, vagy kiegészítő védelemre is kiváló eszköz a lakat, amely óriási választákban kapható webáruházunkban. Léteznek belőlük normál, kültéri, számzáras és speciális biztonsági lakatok is, amelyeket a komoly megpróbáltatásokat is jól viselik, egy minőségi lakatpántal kombinálva magas lopáskockázat esetén is alkalmazhatók. Kínálatunkban a legnevesebb lakatgyártók termékei találhatóak meg, melyek a kiváló minőségűek, nem mennek tönkre, nem rozsdásodnak be néhány hetes/hónapos használat után. Lakat típusok:
 

Normál vagy más néven általános lakat:

 
A legkedvezőbb árfekvésű lakatok, általános felhasználásra. Kisebb méretben csakis csekély lopáskockázat esetén ajánljuk, bőröndök, szerszámosládák, dobozok, kazetták stb. lezárására, nagyobb méretben már komolyabb védelelemre is alkalmazhatók tárolók, fészerek, raktárak, konténerek stb. lezárására.

Biztonsági lakat (kengyelvédett lakat, Diskus lakat és egyenes kengyelű U lakat):

 
Ezek a lakatok a legbiztonságosabb védelmet nyújtják, a normál lakatokhoz képest robosztusabb felépítésűek, csakis a legkiválóbb minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek edzett acél kengyellel és általában jobb minőségű zárszerkezettel, golyós reteszeléssel és magasabb manipuláció elleni védelemmel. Felépítésük sok esetben eltér a normál lakatoktól, léteznek U alakú lakatok és kengyeldelemmel ellátott biztonsági lakatok is, melyek a kengyel kialakításának köszönhetően egy megfelelő minőségi lakatpánttal, vagy biztonsági lánccal kombinálva sokkal ellenállóbbak a feszítési, fűrészelési levágási stb. kísérlettel szemben.


Kültéri lakat:

 
Felépítésük hasonló a normál lakatokhoz, azonban sokkal ellenállóbbak az időjárás károsító hatásaival szemben. Rozsdamentes anyagok felhasználásával készülnek, és a legtöbb típus műanyag borítású kengyellel és a zárvédő kupakkal van ellátva, amely a zárszerkezetet védi a beázástól és a portól.

Számzáras lakat:

 
Kulcs helyett ezek a lakatok egy tetszőlegesen beállítható számkombinációval nyithatók, nagy előnyük, hogy nem kell tartanunk a kulcs elvesztésétől.Hosszúkengyelű lakat:

Vannak olyan esetek, hogy egymástól jóval távolabb eső pontokat kell összebilincselve lelakatolnunk, de a normál lakatok rövidebb kengyele miatt ez nem megoldható, azonban a hosszított kengyelű lakatokkal már igen. Azt viszont nem árt tudni, hogy rövid kengyeles lakatokhoz képest a hosszított kengyelesek valamennyivel alacsonyabb biztonságot nyújtanak, mivel egy esetleges betörési/lopási kísérlet estén a kengyel könnyebben levágható vagy lefűrészelhető. Tehát ha lehetséges csak abban az estben használjon hosszított kengyelű lakatot, ha a hagyományos (rövid kengyelű) lakat használata egyáltalán nem lehetséges.

Egyforma kulcsos lakat:

 
Több néven is találkozhatunk vele: egyforma kulcsos lakatok , azonos kulcsos lakatok, azonos zárlatú lakatok stb. Az elnevezések mind mind ugyanazt a tulajdonságot takarják. Ezeknek a lakatoknak legnagyobb előnye, hogy több darab vásárlása esetén mindegyik lakatot ugyanazzal a kulccsal nyithatjuk ki, ezáltal kulcsaink számát/kulcscsomónk méretét csökkenthetjük. Későbbi utánrendelés esetén lehetőség van további ugyanolyan zárlatú lakat megvásárlására is a zárlat kódszáma alapján , tehát ezeket a lakatokat is a korábban megvásárolt lakatok kulcsaival is ki tudja majd nyitni. Amit az egyforma kocsos lakatok vásárlásáról tudni kell, hogy azonos kulcsos működtetés csak azonos típusú és azon belül is azonos méretű lakat vásárlása estén lesz kompatibilis, tehát pl. 5 db ABUS 727/40-es és 5 db ABUS 727/60-as lakat rendelése estén a 727/40-es lakatok kulcsai csak a többi 727/40-es lakatokat fogják nyitni a 727/60-as lakatokat nem.

Különleges lakatok:

Vannak lakatok, melyeket nem értékvédelmi célra terveztek, vagyis nem biztonságtechnikai eszközként használatosak, hanem például szerelmesek jelképeként szolgálnak, úgynevezett szerelemlakatok. Ilyen lakatokkal gyakran találkozhatunk rácsokon, hidak korlátjain, kerítéseken vagy nevezetes romantikus helyeken. Ez a hagyomány Olaszországból származik, mellyel a szerelmesek öröké tartó összetartozásukat szimbolizálják. Kínálatunkban is megtalálható kimondottan erre a célra gyártott piros színű szerelemlakat, amelynek felülete mindkét oldalon gravírozható. Ezen kívül webáruházunkban kimondottan kedvező áron talál gravírozható sárgaréz lakatot is. Ennek felülete is mindkét oldalon gravírozható. Hangsúlyoznánk, hogy ezeket a lakatokat semmiképpen ne használják vagyonvédelmi célra, mert nem arra vannak tervezve.

A Zárdeponál történő lakat vásárláskor érdemes előre átgondolni, hogy a lakatokhoz hány darab kulcsra lesz szükség, mivel a plusz szolgáltaásunk keretében a legtöbb lakat típus plusz kulcsmásolással együtt is megrendelhető. A plusz kulcsok másolását a forgalmasabb helyeken lévő kulcsmásoló üzletek áraihoz képest közel féláron másoljuk! A lakatokhoz a kulcsmásolást minden estben az olasz Silca cég által gyártott professzionális gépeinkkel, csakis minőségi nyerskulcsok felhasználásával végezzük, de természetesen minden lakatkulcsról történt másolatot azonnal kipróbálunk, így kizárva hibázás lehetőségét, hogy Ön csakis tökéletesen működő kulcsokkal kapja meg a megrendelt lakatokat.