Hosszúcímes kilincsek

A hosszúcímes kilicsek lyuktávolságának méretezése kulcslyukas (BB) változatnál minden esetben a kilincstengely közepe és a kulcslyuk közepe közti távolság, cilinderes zárcímeknél pedig a kilincstengely közepe és a cilinder zárbetét forgó részének közepe közti távolság, amely minden esetben mm-ben van meghatározva. Legelterjedtebb zárcím méretek, a 90 mm-es és az 55 mm-es. 

Kilics-kulcsközép távolság

A cím lyukasztását az ajtóban lévő zár alapján kell megválasztani.

Kulcslyukas zár (BB)

A beltéri ajtókban általában ilyen bevesőzárak vannak beszerelve.

Cilinderes zár (PZ)

A beltéri ajtókban a legtöbbször irodákban vannak ilyen zárak beszerelve, ezen kívül a bejárati ajtóban használatosak. Az ilyen zárakat europrofilú cilinder zárbetéttel lehet működtetni.

Toalett zár (WC)

Fürdőszoba és a mosdóajtókban használatosak, de sokan hálószoba, vagy gyerekszoba ajtajába is beszerelik. Ezeknél a kilincseknél a zárcímen, vagy a rozettán található fordítógombot elforgatva tudjuk a zárat reteszelni. A toalett zárás kilincsek úgy vannak kialakítva, hogy vészhelyzet esetén az ajtó túloldaláról is ki lehet nyitni, egy lapos tárgy pl. pénzérme segítségével.

Lyukasztás nélküli kilincs (blind)

Manapság azokra a beltéri ajtókra, amelyeket nem szándékoznak bezárni lyukasztás nélküli úgynevezett blind, kilincset szereltetnek fel. Kínálatunkban a legtöbb típus megrendelhető lyukasztás nélkül is.

Teljes leírás Kevesebb leírás
Sorrend:
Nézet:
Sorrend: