Zárbetétek

 Miért érdemes Zárdeponál vásárolni zárbetétet?

 • Mert értünk ahhoz amit forgalmazunk, mi nem csak internetes áruházként működünk, hanem saját zárszerelő műhellyel és üzlettel is rendelkezünk, ahol személyes vásárlásra is lehetőséget biztosítunk. Munkatársaink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek.
 • Mert valamennyi általunk forgalmazott zárbetétet saját raktáron tartunk, a készletinformációk webáruházunkban naprakészek!
 • Mert nincsenek fals (megtévesztő) információk a honlapunkon, pl.: külső raktáron, várható szállítási idő és hasonló megtévesztő szövegek, nálunk a szállítási határidő nem „várható”, hanem garantált!
 • Mert a zárbetétekhez a legtöbb szolgáltatást (kulcsmásolás, gombosra, vagy vészfunkciósra szerelés, azonos zárlatra kódolás stb.) a saját műhelyünkben végezzük biztosítva a leggyorsabb kiszállítást.
 • Mert a plusz kulcsmásolást a pontosságukról híres olasz gyártmányú Silca gépekkel végezzük, gyári nyerskulcsok felhasználásával, így biztosítva a tökéletes működést. Minőségi szolgáltatást végzünk.

Segítségre van szüksége a megfelelő zárbetét kiválasztasához?

Információ  Zárbetét vásárlási segédlet itt»

Teljes leírás Kevesebb leírás

Webáruházunk zárbetét kínálatában elsősorban a biztonságtechnikai termékek ágazatában egyik legnevesebb gyártó az ABUS termékeit forgalmazzuk, amely a lakásbiztonság területén a legismertebb és kimagasló előnnyel az első helyen jár. Ezen kívül kínálatunkban megtalálja Mul-T-Lock® zárbetéteket is. A Mul-T-Lock® az Assa Abloy csoport tagjaként, világszerte vezető szerepet játszik a biztonságtechnikai megoldások piacán. És természetesen forgalmazzuk a hazánban igencsak népszerű  ELZETT alapbiztonságot nyújtó zárbetéteit is. Igyekeztünk, hogy minden vásárlói igényt kielégítsünk, ezért a néhány ezer forintos alapbiztonságú zárbetétektől kezdve a középkategóriás, (általában lakásbejárati ajtókhoz használt) zárbetéteken át a legmagasabb biztonsági szintet nyújtó csúcskategóriás zárbetéteteket is megtalálja webáruházunk termékei között.

Hogy megkönnyítsük a zárbetét kiválasztását minden kategóriában a zárbetéteket biztonsági szint szerint osztályoztuk egy 1-10-ig terjedő skálán. Mit jelent ez? Minél magasabb egy zárbetétnél biztonsági szint annál hatásosabb védelmet nyújt betörési kísérlet esetén vagyis több betörési módszernek ellenáll. Javaslatunk, hogy bejárati ajtóba minimum 6-os vagy ennél magasabb biztonsági szintű zárbetétet válasszon! Az 1-5-ös szintű zárbetéteket csak kertkapuk, garázsok, pinceajtók, közös társasházak bejáratához stb. ajánljuk.

A zárbetétek biztonsági szintjétől függetlenül egy dolgot mindenképp érdemes fejben tartanunk: még ha egy betörőnek meg is van minden eszköze és tudása, ideje nem biztos, hogy lesz annyi, hogy vállalja a biztonsági zárbetét feltörésével járó kockázatot.
 

A zárbetétek típusai:

Normál zárbetétek:

Minden olyan zárbetétet, melynek mindkét oldala mechanikusan kulccsal nyitható ebbe a kategóriába soroltunk. A típusok között az alapbiztonsági szintet nyújtó zárbetétektől kezdve a közepes védelmet nyújtó zárbetéteken át a legmagasabb védelmet nyújtó csúcskategóriás zárbetéteket is megtaláljuk.

Gombos zárbetétek:

A gombos zárbetétek annyiban különböznek a normál zárbetétektől, hogy a belső oldalon kulcs helyett egy modern megjelenésű forgatógombbal tudjuk nyitni és zárni. A kényelmen felül a másik nagy előnyük, hogy nem lehetséges belül felejteni a kulcsot ezáltal kizárni magunkat a lakásból, ha a külső oldalon nincs kilincs. Gyárilag gombosra szerelt kivitelben a gyártók csak a leggyakoribb méreteket készítik el előre legyártva, azonban jó hírünk, hogy számos normál cilnderzárbetétet át tudunk alakítani gombos működtetésűre.
 

Biztonsági kódkártyás zárbetétek (védett profilú kulcsos zárbetétek):

Vásárlóink többször keresnek kódkártyás zárbetétet, azzal a tudattal, hogy a kódkártyás zárbetétekhez kulcsot csak a kódkártya felmutatásával lehet másolni, tehát illetéktelen személyeknek nem. Azonban felhívnánk figyelmét, arra, hogy ha egy zárbetéthez egy kódkártyát is adnak, nem jelenti azt, hogy illetéktelen kulcsmásolás ellen védett (nem védett kulcsprofil)! Vannak olyan zárbetétek, melyeknél a kódkártya a kulcs utánrendelési lehetőségére szolgál (pl. összes kulcs elvesztése esetén), de kulcsmásolásnál nem kell felmutatni. Ide kattintva» csak olyan zárbetétet talál, melynek kulcsai valóban másolásvédettek, tehát kulcs csak a kódkártya felmutatásával másolható, tehát illetéktelen személyeknek nem.
 

Elektronikus zárbetétek:

Az elektronikus zárbetétek működtetéséhez nincs szükség kulcsra, nyitni és zárni egy tetszőlegesen beállítható számkombinációs kóddal lehetséges egy az ajtóra vagy az ajtó mellé felszerelhető vezérlőpanelen. Az elektronikus zárbetétekhez opcionálisan megvásárolható távirányító, vagy vezeték nélküli billentyűzet.

Félbetétek:

Legtöbbször elektronikus kapcsolódobozokban és garázsajtókban találkozhatunk velük, ezeknek a zárbetéteknek csak az egyik oldala kulcsos nyitású, a másik oldalán csak egy rövid csonk található, amely a tolókavivőt tartja.

Ovális zárbetétek:

Általában vékony (30 mm-es zártszelvénybe beszerelhető) portálzárakban találkozhatunk ezekkel típusokkal.

Másodzárhoz való zárbetétek:

Kiegészítő védelemre szolgáló másodzárak és kívülről kulccsal nyitható elektromos zárak cserélhető alkatrészeit találjuk ebben kategóriában.

Mivel bizonyos zárbetétek több típusba is besorolhatók, ezért hogy segítsük a könnyebb tájékozódást webáruházunkban ezek a zárbetétek több kategóriában is megtalálhatók.

Több zárbetét azonos kulccsal:

Amennyiben több zárbetétet is szeretne vásárolni és azt is szeretné, hogy ugyanazzal a kulccsal legyenek nyithatók, akkor webáruházunkon keresztül van lehetőség EBUS E50, ABUS D6PS, ABUS D10PS, ABUS Zolit 2000, ABUS Bravus 2000, Mul-T-Lock 7x7 Break Secure, Mul-T-Lock Integrator Break Secure Mul-T-Lock Itegrator+ zárbetéteteket rendelni azonos zárlattal. Az egyforma kulcsos zárbetétekről további információt a "Több zárbetét azonos kulccsal" kategóriában megtalál, melyet ide kattintva megtekinthet.

 

A zárbetétek biztonsági funkciói:

Letapogatás ellenni védelem:

A letapogatás ellen védett zárbetétek belső hengerében a kulcsot fogadó csatorna profilja úgy van kialakítva, hogy megnehezíti a zárfésüléses vagy más néven manipulációs nyitási módszereket.

Fúrás elleni védelem:

A zárbetét testébe és a hengerébe edzett acél csapokat és más alkatrészeket építenek be, ennek köszönhetően nem, vagy csak nagyon nehezen lehetséges a zárbetétet megfúrni, tehát a fúrásos támadással szemben sokkal ellenállóbb így a nyitásra fordítandó időt nagy mértékben megnöveli.

Magkihúzás elleni védelem:

A magkihúzásos nyitásnál egy speciálisan erre a célra kifejlesztett szerszámmal a zárbetét belső hengerét kitépik. A magkihúzás elleni védelemmel ellátott zárbetéteknél a cilinderzár belsejébe edzett acél alkatrészeket építenek be, ezáltal a belső hengert nem, vagy csak nagyon nehezen lehetséges kitépni.

Törés elleni védelem:

Kiemelten fontos védelmi funció, mivel a Magyarországon a legelterjedtebb nyitási módszer, ennek oka, hogy viszonylag gyorsan elvégezhető és nem jár nagy zajjal ez a nyitási technika.  A törésvédelemre kétféle módszert fejlesztettek ki a zárbetét gyártók. Az egyik fajta  törésvédelmi megoldásnál a zárbetétek  testét egy nagyon erős edzett acélhídra építik fel ezáltal a zártörést nagyon megnehezíti. A másik megoldás, hogy a tolókavivő előtt néhány cm-el meggyengítik a zárbetétet teljes szerkezetét, így a zárbetét eltörése estén a test középső része ép marad, így tolókavivő továbbra sem lesz hozzáférhető.

Kulcsütéses nyitás elleni védelem:

Bumping key vagy közismertebb nevén kulcsütéses nyitási módszer elleni védelemmel ellátott zárbetéteknél a testbe speciálisan kialakított csapok és rugók vannak beépítve és bizonyos típusoknál mágneses alkatrészek is, amelyek nagyon megnehezítik az ezzel a módszerrel történő feltörést.

Kulcsmásolás elleni védelem:

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a zárbetéthez tartozó kulcsot nem lehet másoltatni, hanem azt, hogy a kulcs szabadalmilag védett profilú.  Kulcsot másoltatni, vagy kódkártya alapján rendelni az ilyen zárbetétekhez csak a mellékelt kódkártya bemutatásával lehetséges a gyártó szerződött partnereinél, tehát illetéktelen személyeknek nem.

Saválló zárbetétek?

Az efféle védettségel foglalkozni teljesen felesleges, ugyanis a Zárdepo munkatársainak véleménye szerint egyszerűen nem létezik ilyen betörési módszer a napjainkban, soha nem is találkozunk ilyennel, mégpedig azért, mert ez kivitelezhetetlen.

A kérdés onnan indul ki, hogy elméletileg, ha elég erős savat önt valaki egy zárbetét belsejébe, akkor az az ott található alkatrészeket szimplán szétmarja, és ezáltal azok képtelenek lesznek arra, hogy zárva tartsák az ajtót. Még ha elsőre működőképesnek is tűnik ez az elmélet, a szétmart alkatrészeknek el kéne tűnniük a helyükről, úgy, mintha soha nem is léteztek volna. Azonban (ahogy korábban is írtuk), az fizika alapszabályai szerint az energia nem vész el. Tehát a gyakorlatban nem igazán tudna működni egy ilyen próbálkozás.

Ráadásul ehhez még a sav beszerzésének a kérdése is hozzátartozik. Még ha be is tudna szerezni valaki egy olyan erős savat, ami tényleg mindent szétmar az útjában, akkor igencsak nehéz lenne ennek a logisztikai dilemmáját feloldani. Azaz mégis hogyan és milyen módon tudná valaki ezt elszállítani a tett helyszínére, hiszen a sav a hordozó tartályt is szétmarná.

Összességében tehát annyi a lényeg, hogy szerény véleményünk szerint a zárbetétek biztonsági tulajdonságainak összehasonlításánál felesleges szempont a savállóság, ettől függetlenül néhány gyártó a savállóság ellen is minősíti a termékeit, mindezt teljesen feleslegesen.

 

A zárbetétek egyéb funkciói:

Vészfunkció:

A vészfunkció, vagy más néven pánikfunkciós zárbetétek akkor is nyithatók ez egyik oldalról, ha a zárbetét másik felén benne van egy másik kulcs.

 

További információ a zárbetétekről:

Mit nevezünk zárbetétnek?

Zárbetétnek (más néven: hengerzárbetét, cilinderbetét) hívjuk az ajtónak azt a részét, ahova bedugjuk a kulcsot. Azonban nem összekeverendő a zárral vagy a zártesttel: ezek azok az alkatrészek, amiket a zárbetét működtet, és ezek felelnek a zárásért is.

Milyen zárbetét típusok közül lehet válogatni?

A zárbetétek több szempont szerint is csoportosíthatók:

 • Zárbetétek kulcsnyílás alapján. Eszerint megkülönböztethetünk horizontális és vertikális szerkezeteket. Horizontális, ha a kulcs először függőlegesen kerül bele a nyílásba és vertikális, ha vízszintesen. Az utóbbit pontfuratos kulccsal rendelkező zárbetétnek is szokás nevezni, amely magasabb biztonsági szintet tud nyújtani kialakításának köszönhetően. A fogazott kulcsos hengerzárbetétekhez képest például több betörésmód ellen tud védelmet nyújtani.
 • A zárbetétek anyaga. A gyártásnál felhasznált anyagok között találkozhatunk réz, nikkel, króm, és újezüst zárbetétekkel is. Utóbbi a réz, a nikkel, és a cink ötvözete.
 • A zárbetétek biztonsági szintjei.  A legegyszerűbb cilinderbetétek nem nyújtanak sok védelmet az esetleges betörések ellen, de olyan többcsapos, lamellás zárbetétek közül is válogathatunk, amelyek fúrás, letapogatás, maghúzás, és törés esetén is képesek helytállni.
 • A zárbetétek alakja. A zárbetétek fajtáit még alakjuk szerint is csoportosíthatjuk. A hazánkban (és a legtöbb európai országban) leginkább elterjedt kialakítást „europrofil” néven tartják számon. Ovális alakú skandináv, és kerek amerikai hengerzárbetétek is léteznek, de ezek Magyarországon olyan ritkák, mint a fehér holló.

Miben különböznek a zárak és zárbetétek?

Ahogyan azt az előbb is írtuk, nem szabad összekeverni a zárbetétet magával a zárral. A zár felel a nyitás és a zárás műveletéért, tehát amikor az ajtó kilincsét lenyomjuk, akkor a zárnyelv dolgozik, ami kinyitja az ajtót. A zárak fajtái leginkább két fő csoportba sorolhatók:

 • Kulcsos zár: amikor a kulcs a zár tartozéka.
 • Cilinderes zár: amikor olyan alakú nyílás található a záron, amelybe beleillik egy cilinderbetét. Habár külön is lehet vásárolni cilinderes zárat meg cilinderbetétet, csak együtt van értelme a használatuknak a hétköznapokban.

Hogyan végezhető el egy zárbetét karbantartása?

Rendeltetésszerű használat esetén nincs szükség egy zárbetét karbantartására, amennyiben zárt, időjárási viszonyoktól védett helyen használjuk. Fontos még azt is fejben tartanunk, hogy egy zárbetétet olajozni vagy zsírozni szigorúan tilos!

Habár ritka, de előfordulhat, hogy a zárbetét „kiszárad”, például amikor huzamosabb ideig egy poros, száraz helyen tartjuk vagy használjuk a zárbetétet . A nem megfelelő használat jeleit könnyű észrevenni: ilyenkor a kulcsot nehezebben tudjuk a nyílásba dugni, és csak akadozva tudjuk azt elforgatni, még nyitott ajtó esetén is. Ilyen esetekben egy több helyen is beszerezhető, széleskörű célokra alkalmazható WD-40, vagy ABUS PS88 kenőanyaggal saját magunk is elvégezhetjük a zárbetét karbantartását. Amennyiben viszont még az előbb említett tüneteknél is komolyabb problémákat észlelünk, akkor nagy eséllyel már nem a zárbetét kiszáradása a gond, és érdemes szakemberhez fordulnunk.

Melyek a legfontosabb zárbetét alkatrészek?

A csapok a zárbetét legfontosabb alkatrészei közé tartoznak. Olyan apró, legtöbbször rézből vagy acélból készült alkotórészekről van szó, amelyek a zárbetét belsejében találhatók. Afféle biztonsági őrként működnek, mivel ők felelnek a hengerzárbetétekhez tartozó kulcsok azonosításáért: amennyiben a megfelelő kulcs kerül a nyílásba, akkor engedélyezik a kulcs elforítását, vagyis a nyitás műveletét.

Számuk zárbetétenként eltérő lehet. Tulajdonképpen minél több a csapok száma, annál nagyobb biztonságot tudnak nyújtani: egy magas csapszámmal rendelkező darabnál több kulcsvariáció hozható létre, és betörési próbálkozásoknál a csapokat is sokkal nehezebb manipulálni. Az egyszerűbb zárbetéteknél általában oldalanként öt csap található, a prémium kategóriás betéteknél ez a szám oldalanként lehet hat, tíz, de akár tizenhárom is. Az ilyen daraboknál ráadásul nem csak a henger alatt, hanem annak oldalán és tetején is lehetnek csapok, amelyek így több oldalról képesek letapogatni a beérkező kulcsot. Ezek az úgynevezett oldal, vagy passzív csapos hengerzárbetétek, amelyekből főkulcsos rendszer is biztonságosabban készíthető el.

Mit értünk másolásvédett zárbetét, illetve biztonsági kódkártyás zárbetét alatt?

Tulajdonképpen a legtöbb gyártó által alkalmazott biztonsági eljárásról van szó, amely a törvényen kívüli kulcsmásolást hivatott megakadályozni. Amennyiben az általunk vásárolt zárbetét is ilyen védelemben részesült, akkor a dobozában olyan kódkártyát találunk majd, amelyen egy sorszámot fogunk látni. Ha bármikor szeretnénk ehhez a zárbetéthez kulcsot másoltatni, akkor erre a kódkártyára mindenképp szükségünk lesz, mivel ennek hiányában a kulcsmásolást meg fogják tagadni. Ezért érdemes olyan helyen őrizni ezt a kódkártyát, ahol biztonságban van, és nem felejtjük el, hogy hova tettük. Hagsúlyozzuk, hogy nem minden kódkártyával mellékelt zárbetét kulcsai másolásvédettek.

A kulcsmásolás helyszíne a zárbetét típusán is múlik. Ez lehet a gyártó által meghatározott kulcsmásoló, az adott zárbetét forgalmazója, de akár olyan biztonsági hengerzárbetéttel is találkozhatunk, amelyhez csak a gyárban másolnak le kulcsot.

Prémium zárbetétek:

Kínálatunkban számos biztonsági zárbetét prémium kategóriás, a középkategóriás zárbetétektől annyiban különböznek, hogy ezek mindegyike a magas biztonsági szinttel rendelkezik, csakis a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készül. Az összes típus kulcsmásolás elleni védelemmel (kulcsaik csak a kártya felmutatásával másolhatók vagy utánrendelhetők) és minimum 10 aktív csappal rendelkeznek. A kulcsaik extra magas kopásállóak.

Zárbetét méretek

Zárbetét méret alatt mindig a zárbetét oldalainak hosszát értjük. A zárbetét teljes méretét tehát egész egyszerűen úgy számolhatjuk ki, ha összeadjuk a két oldal hosszát.

A hivatalos jelöléseknél mindig a rövidebbik érték szerepel elöl, és csak ezután következik a hosszabbik. A rövid és hosszú értéket / jellel fogjuk választjuk el egymástól, tehát, ha egy zárbetét rövidebbik oldalának hossza 40 mm, és hosszabbik oldal hossza 45 mm, akkor az a következőképpen fog kinézni: 40/45. Ennél a példánál a zárbetét mérete pedig 40/45 mm lesz, azaz összesen 85 mm.

Természetesen ettől függetlenül léteznek szimmetrikus zárbetétek is, az ő esetükben megegyezik a zárbetét két oldalának hossza (30/30, 35/35, 40/40 stb.).

A zárbetéteket legtöbbször előfordulásuk gyakorisága alapján lehet megkülönböztetni, így különböztethetünk meg gyakori, ritka, és nagyon ritka zárbetét méreteket. Az alábbi táblázatban zölddel jelöltük a gyakori, sárgával a ritka, és narancssárgával a nagyon ritka zárbetét méret példákat.

Zárbetét teljes hossza (mm)

Zárbetét méretek (mm)

60

30/30

 

 

 

 

 

 

 

65

30/35

 

 

 

 

 

 

 

70

30/40

35/35

 

 

 

 

 

 

75

30/45

35/40

 

 

 

 

 

 

80

30/50

35/45

40/40

 

 

 

 

 

85

30/55

35/50

40/45

 

 

 

 

 

90

30x60

35/55

40/50

45/45

 

 

 

 

95

30/65

35/60

40/55

45/50

 

 

 

 

100

30/70

35/65

40/60

45/55

50/50

 

 

 

105

30/75

35/70

40/65

45/60

50/55

 

 

 

110

30/80

35/75

40/70

45/65

50/60

55/55

 

 

115

30/85

35/80

40/75

45/70

50/65

55/60

 

 

120

30/90

35/85

40/80

45/75

50/70

55/65

60/60

 

125

30/95

35/90

40/85

45/80

50/75

55/70

60/65

 

130

30/100

35/95

40/90

45/85

50/80

55/75

60/70

65/65

 

Ahogy a feltüntetett táblázatból is látszik, a zárbetétek az igencsak gyakorinak mondható 30/30-as mérettől indulnak. Bár a táblázatban nincs feltűntetve, de a biztonsági zárbetéteknél a csapok magas száma miatt gyakran előfordul, hogy az alapméret ehelyett 31/31, 31,5/31,5 vagy akár 33/33 mm. Mivel a biztonsági zárbetéteknél előfordulhatnak köztes értékek, így mindig érdemes jobban figyelnünk, amikor ilyen típusú zárbetét méretet keresünk.

Más esetben a zárbetét méret választék mindig úgy fest, hogy van egy alapméret (a táblázatban jelölt „A” értékek), majd onnantól számítva 5mm-enként halad felfelé a nagyobb zárbetét méretekig (ez látszik a táblázatban szereplő „B” értékekből).

Előfordulhat, hogy a táblázatban nem szereplő 300 vagy akár 350 mm-es hosszúságú zárbetétet is találhatunk, és bár ez különösen ritka, de persze beszerezhető. Ha inkább ritka vagy nagyon ritka kategóriába tartozó zárbetét méretet szeretne beszerezni, akkor mindenképp vegye fel a kapcsolatot a Zárdepo csapatával!

 

Gyakran feltett kérdések a zárbetétek méretével kapcsolatban

A leggyakrabban visszatérő kérdés az az, hogy mindegy-e, hogy például valaki 35/45-ös, vagy 45/35-ös méretű zárbetét vásárol. A válasz tömören: igen, teljesen mindegy. Mind a zárszaküzletek, mind a zárbetét gyártók esetében az a bevett szokás, hogy a rövidebb értéket sorolják előre, és a hosszabbat pedig hátra, tehát sokkal valószínűbb, hogy 35/45-ös (vagy 35x45-ös) jelöléssel találkozunk, mint fordítva. Amennyiben mégsem ezzel a sorrenddel találkoznánk, ne ijedjünk meg, az 45/35-ös ugyanazt jelenti: a rövidebb oldal továbbra is 35 mm, a hosszabbik oldal pedig ugyanúgy 45 mm hosszú lesz.

Egy másik gyakori kérdés a zárbetétek méretezésénél a tolókavivő állásával kapcsolatos. „Merre kell, hogy álljon a tolókavivő?” A válasz itt is ugyanaz: teljesen mindegy. Többen is úgy vélik, hogy az oldalak sorrendjének megadásával meg lehet határozni, hogy a tolókavivő (tehát a forgórész) melyik irányba álljon ki a zárbetétből, amikor éppen nincsen kulcs a zárban. Nos, ez egyáltalán nem így van, mivel minden egyes gyártó esetében az oldalak eloszlásához viszonyítva különbözik a forgórész állása.

A leggyakoribb esetek közé tartozik, amikor oldalról nézve a tolókavivő felénk áll ki a zárbetétből. Ilyenkor a hosszabbik oldal jobbra esik. Ugyanakkor azt is fontos fejben tartanunk, hogy ezt a kérdést könnyen lezárhatjuk azzal, hogy a mai záraknál és zárbetét méreteknél semmi jelentősége nincs a tolókavivő állásának, mivel kialakításukból adódóan mindenféle forgórész állást be tudnak fogadni.

 

Milyen zárbetéteket lehet kapni a Zárdepo webáruházában?

Mivel igyekszünk eleget tenni a vevőink különböző igényeinek, webáruházunkban több gyártó termékeit is forgalmazzuk. Az alap biztonságot nyújtó, egyszerűbb zárbetétektől kezdve, a közép-kategóriás darabokon át egészen a maximális biztonságot nyújtó, prémium hengerzárbetétekig mindent megtalál nálunk. Bőséges választékunkból így mindenki kiválaszthatja saját szempontjai szerint, hogy melyik darab felel meg legjobban a céljainak. Mivel manapság ezek a termékek kiemelkedett szerepet kapnak a különböző értékek védelmében, ezért mind üzletünkben, mind webáruházunkban különféle zárbetét méretek közül lehet válogatni. Ezenfelül pedig kulcsmásolással, azonos zárlattal, és gombos működtetéssel is megvásárolhatók a nálunk kapható zárbetétek.

Az általunk forgalmazott zárbetét márkák között megtalálható az ABUS, a Mul-T-Lock, az Elzett és az Anbo.

Teljes leírás Kevesebb leírás