Hírek

Zavarja, hogy csapkodja huzat az ajtót? Vagy ha folyton nyitva hagyják?

2021.09.03 18:17
Zavarja, hogy csapkodja huzat az ajtót? Vagy ha folyton nyitva hagyják?

Erre problémára az ajtócsukó nyújt hatékony megoldást, melynek fő funkciója a nyitva hagyott ajtó kíméletes becsukása és annak folyamatos zárva tartása, amellyel elkerülhetjük a hangos ajtóbecsapódást. Fa, fém műanyag vagy üvegből készült ajtóra egyaránt felszerelhetők. A típusuk lehet karos, csúszósínes, vagy üvegajtók esetén padlóba sülyesztett. A megfelelő típust az ajtószárny szélessége és annak súlya alapján kell megválasztani, amihez segítséget nyújt az EN1154-es szabvány szerinti csukóerő táblázat.

 

Csukóerő táblázat
Csukóerő EN 1154 szabvány szerint Maximális ajtó szélesség  Ajtószárny tömege
EN 1 750 mm 20 kg
EN 2 850 mm 40 kg
EN 3 950 mm 60 kg
EN 4 1100 mm 80 kg
EN 5 1250 mm 100 kg
EN 6 1400 mm 120 kg
EN 7 1600 mm 160 kg

 

Bizonyos típusok beállítástól függően többféle EN szabványt is képesek lefedni, tehát kimondottan tág határok között beállíthatók.

 

Gyakran feltett kérdések az ajtóbehúzókkal kapcsolatban:

 

Jobbos és balos ajtóra is felszerelhetők?

Igen, minden típus telepíthető jobbos és balos ajtóra egyaránt.

 

A karos és a csúszósínes típusok felszerelhetők az ajtó belső és külső oldalára is?

A karos változatúak igen.  A csúszósínes típusok is, viszont ezeknél fontos tudni, hogy néhány típusnak külön van pánt felőli és pánt ellenoldali változata is, tehát e szerint kell a megfelelő típust kiválasztani. Ezeknél a típusoknál ezt külön piros betűvel feltűntettük. Bővebb információt a termék részletes oldalán talál.

 

Egy bejárati ajtóra szeretnék felszerelni ajtócsukót, de nem tudom, hogy hány kiló és mekkora az ajtószárny szélessége. Melyik típust tudnák ajánlani?

 

Ahogy fentebb is írtuk, a megfelelő típust csak az ajtó súlyának és szárnyélességének ismeretében lehet kiválasztani, e nélkül sajnos nem megy, ezért ezekre az adatokra mindenképp szükség van, hogy segítsünk a választásban.

Kínálatunkban kapható ajtócsukók»